Hollanda Artık Diğer Ülkelerden Sığınmacı Almak İstemiyor

Hollanda, Dublin prosedürlerine uygun olarak diğer ülkelerden sığınmacı kabul etmeyi durduruyor. Bu karar, ülkedeki konut sıkıntıları nedeniyle alındı. Bakan Van Der Burg, sığınma politikalarının adil uygulanmasını talep ediyor.

Hollanda, Diğer Ülkelerden Sığınmacı Almayı Durduruyor

Hollanda’dan Önemli Sığınmacı Politikası Değişikliği

Hollanda, diğer ülkelerden sığınmacı kabul etmeye yönelik politikasını değiştirdi. Hollanda Dışişleri Bakanı Eric Van Der Burg, özellikle Yunanistan, İtalya ve İspanya’da ilk başvuruyu yapmış sığınmacıların Dublin prosedürleri gereğince Hollanda’ya ikinci defa iltica başvurusunda bulunmalarının önüne geçileceğini açıkladı. Bu karar, Hollanda’daki konut sıkıntıları nedeniyle alındı. Van Der Burg, Dublin prosedürlerinin adil mülteci kota çerçevesinde uygulanmasını talep ediyor.

Adil Sığınma Politikası ve Dublin Prosedürleri

Hollanda, Avrupa Dayanışma Anlaşması’na uyacağını ve her ilticayı kabul etmeyeceğini belirtti. Ter Apel başvuru merkezindeki aşırı kalabalık ve kriz halindeki sığınma evleri nedeniyle, “Şimdi birkaç yüz, fazladan sığınmacı almanın zamanı değil.” dedi. Van Der Burg, Avrupa Bakanları ile Adalet ve/veya İçişleri Bakanlarının Avrupa sığınma ve göç politikasını görüşmek üzere Lüksemburg’da bir araya geleceğini belirtti. Toplantıda, Dublin Tüzüğü’ne uyum konusunda ısrar edilecek.

Sığınmacı Kabulünde Sıkı Kurallar

Van Der Burg, “İyi, düzenli ve adil bir sığınma politikasının ancak anlaşmalara uyulması halinde işe yarayacağına inanıyorum. Diğer ülkelerin bunu yapmaması adil değil.” dedi. Van der Burg’un Meclis oturumunda, bir sığınma merkezinde ikamet eden sığınmacıların üçte birinden fazlasının ‘Dublin kuralları’na göre oraya ait olmadığını ve başka bir ülkede iltica prosedüründen geçmeleri gerektiğini söyledi. Bu da yaklaşık 3600 kişi demektir.

Hollanda’nın Sığınma Politikası

Van der Burg, “Bu, düzgün bir şekilde düzenlenmediği sürece, Hollanda diğer ülkelerden sığınmacıları kabul etmeyecek!” derken, “O zamana kadar konuşacak bir şey yok.” şeklinde tepki gösterdi. Koalisyon Partisi VVD, mevcut sığınma akınını Hollanda için savunulamaz ve çok fazla olarak nitelendiriyor. Milletvekili Ruben Brekelmans (VVD); Dışişleri Bakanı’nın “tüm yasal yolları tüketen sığınmacılar”ın girişini azaltmak ve geri dönüşlerini artırmak için çok daha fazlasını yapması gerektiğine inanıyor. JA21 ve SGP, “tüm yasal yolları tüketenlerin sınır dışı edilmesi” konusunda daha fazla çalışma yapılması gerektiğini savunuyor. PvdA ve SP gibi çeşitli partiler Ter Apel’deki durumu son derece endişe verici buluyor. SP Milletvekili Jasper van Dijk, sığınmacı problemini bir ‘karmaşa’ olarak tanımlıyor.Kaynak: Telegraaf
Uyarı Bu sitede yayımlanan makaleler, sitemize ait olup izinsiz kullanılamaz, çoğaltılamaz, kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Ayrıca hukuki sorumluluk içermez, bu bilgileri kullanarak yapacağınız işlerden doğacak sonuçlardan sorumluluk kabul edilmemektedir. Hukuki mağduriyet yaşamamanız için bir hukuk bürosuna veya bizlere ulaşınız. Etiketler: #Hollanda, #Sığınmacı, #DublinProsedürleri, #GöçPolitikası, #Avrupa,

Yorum yaz